Forsikringen til hver femte bil i Norge endres nå

Glem store bonustap og usikkerheten rundt å bruke forsikringen når ulykken har skjedd.  Som eneste forsikringsselskap i Norge bryter nå If med bilbonusordningen i forsikringsbransjen. Det kan spare mange kunder for mer enn 20 000 kroner ved en vanlig skade.
Dette betyr at du slipper å tenke på om det vil lønne seg å ta skaden på forsikringen eller ikke.- Det er en enorm omveltning. Bilbonusordningen vi har i dag har vært brukt av alle norske forsikringsselskaper i 40 år. Nå er det på høy tid å tilby kundene våre en forsikring som både er enkel å forstå og billigere å bruke når uhellet først er ute, sier Ingrid Janbu Holthe, leder for salg og service i If.– Maksimalt bonustap er nå 10 prosent, mot 30 prosent tidligere. Mange vil gå ned bare 5 prosent, og noen får ikke bonustap i det hele tatt, sier Janbu Holthe.

 

 

Nytt og mer rettferdig system

 

I en landsrepresentativ spørreundersøkelse analyseselskapet YouGov har utført for If, sier så mange som én av tre at de har latt være å bruke forsikringen for å unngå bonustap.- Vi mener tiden er overmoden for denne omveltningen. Bonusordningen i forsikringsbransjen fører til at mange velger å betale for skader selv. En tommelfingerregel er at det ikke har lønnet seg å bruke bilforsikringen på skader under 20 000 kroner. Det mener vi er grunnleggende feil, og vi endrer derfor bonusordningen slik at flere faktisk kan bruke forsikringen når uhellet er ute, sier Marius Duffaut. Han er ansvarlig for Ifs motorforsikringer i Norge.If forsikrer hver femte bil på norske veier. Bare i fjor hadde selskapet 22 500 forsikringssaker der kundene mistet bonus. (artikkelen fortsetter under bildet) 

 

Ingrid Janbu Holthe og Marius Duffaut hos If Skadeforsikring. Foto: Sigmund Clementz.

 

Reparerer forsikringen

Endringen i bilforsikringen er en del av en større omlegging hos If, der målet er å gjøre forsikringene langt enklere og mer kundevennlige.

– Mer enn halvparten av de spurte i undersøkelsen vet ikke når det lønner seg å bruke bilforsikringen når en skade oppstår. Det er rett og slett ikke bra nok. Da er det på høy tid å reparere bilforsikringen. Vi mener endringen gjør forsikringen mer rettferdig for kundene, sier Ingrid Janbu Holthe hos If.

Vil begrave «bonusfella» en gang for alle

– Vi er opptatt av at kundene våre skal ha forutsigbare priser på forsikringene. Med den nye bonusordningen blir det slik, også for kunder som har hatt skade på bilen sin, sier Marius Duffaut.

Dagens ordning har slått urettferdig ut for en del kunder som har brukt bilforsikringen ved en skade. Enkelte har både fått høyere forsikringspris etter skade og mistet mye bonus. Det betyr at de har brukt mange år på å opparbeide seg bonus igjen, og slik blitt straffet økonomisk i årevis.

Mens du før kunne falle fra 70 til 40 prosent bonus etter en skade, blir det slik nå:

  • Ved 70 prosent bonus og lavere får du maks 10 prosentpoeng bonusnedrykk.
  • Har du 75 prosent bonus, og har hatt dette i ett til fem år, er det maksimale bonusnedrykket fem prosentpoeng.
  • Med 75 prosent bonus i mer enn fem år, får du som tidligere ikke bonustap.

Med Ifs kalkulator kan du selv teste hvordan dette slår ut.

Tekst: Mynewsdesk   Ill/1.sidefoto:iStockphoto

reklame
 
Lux-Case: Tilbehør til ethvert produkt
  • Blekk, toner eller annet?